2009 Norrland - Ailishin

Till innehåll

2009 Norrland

Resor/Träffar > Semestrar
2009 Norrland runt 29/6 - 5/7
tillsammans med Tomas

Detta år blev äntligen den tur av som jag hade haft tankar på ett flertal år, en rundresa till alla de platser som jag hade bott på som barn. Resan blev dock, ungefär, i omvänd kronologisk ordning, beroende på geografin. Dessutom något stressad pga tidsbrist, endast en vecka tillgänglig.

Vi började med Anundsjö eftersom den orten kom först söderifrån sett (varifrån jag tyvärr inte fick med mig några bilder). Denna ort som avvikelse i den omvänt kronologiska ordningen.

Nästa anhalt blev då Nyåker, den ort som väl är den enda som jag har riktigt klara minnen ifrån. Jag gjorde mina första fem skolår där.

Därefter blev det riktning inåt landet med målet Storuman.

Vidare norrut till Fjällåsen, mellan Gällivare och Kiruna. Vid tiden då vi bodde där var järnvägen den enda förbindelsen med civilisationen. Den enda landsväg som fanns då var några kilometer till Killinge, som var en förbindelse för killingeborna till järnvägen...

Efter detta gjorde vi en dagsetapp till Narvik (för att kunna hävda utlandssemester), innan vi vände åter söderut, ut mot kusten.

Sista anhalten blev då det samhälle som vi bodde i när jag föddes, nämligen Långträsk, i närheten av Piteå.

På hemvägen sökte vi sedan övernattning på Överhörnäs Camping, strax söder om Övik. Strax efter att Tomas och jag hade börjat installera oss i vår hystuga dyker syster och svåger upp på samma camping, på väg norrut. It's a small world...
© Gösta Eriksson 2010-2024        email:info@ailishin.se
Tillbaka till innehåll